Hasta Sigortasız Muayene Olabilir miyim? Olunur mu?

sgk

Herhangi bir sağlık güvencesi olmayanlar, GSS sağlık primini ödemeyenler, GSS’si olmayanlar kısaca herhangi bir nedenden ötürü Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sağlık hizmetlerini karşılamadığını düşünenler için SGK’sız muayene olabilir miyim bununla ilgili bilgiler aşağıda yer almaktadır.

SİGORTASIZ NASIL MUAYENE OLUNUR?

Eğer zorunlu Genel Sağlık Sigortası – GSS sigortası yoksa, kısaca herhangi bir nedenden ötürü devlet sağlık harcamalarınızı karşılamıyorsa da devlet hastanelerinde sigortasız muayene olunur mu? Bunun cevabı elbette olunur. Ancak bu durumda muayene ücretini ödemek zorunda kalacaksınız demektir. Gerçi bu konuya açıklık getirmekte yarar var, herkesin bahsettiği yeni Türkiye’de artık ücretsiz muayene diye bir şey yok. Sigortsız da olsanız sigortalı da olsanız muayene ücreti ödemek zorundasınız. Ancak SGK’lı yani sigortalı hasta olduğunuz zaman ödeyeceğiniz muayene ücretleri çok daha düşük olurken, sigortasız muayene ücreti tam ücret olarak tahsil ediliyor. Aşağıdaki sorgulama servisi sayesinde hangi sağlık harcamanıza genel sağlık sigortası olmadan ne kadar ücret ödeyeceğinizi hesaplayabilirsiniz.

SİGORTASIZ HASTANEYE NASIL GİDİLİR?

Ücretini ödemek suretiyle, devlet hastanesi, eğitim ve araştırma hastanesi, üniversite hastanesi, dal hastanesi, şehir hastanesi, sağlık ocağı ve aile hekimine gitmek mümkündür. Burada her yıl belirlenen 2021 muayene ücreti geçerli olacaktır. Bu rakam ortalama 230 tl olarak belirlenmiştir. Bu fiyata diğer tahlil, röntgen, ilaç vb. dahil değildir. Sigortası olmayan kisi Devlet Hastanesinde muayene olabilir mi sorusunun cevabı bu haliyle evettir.

ÖZEL SİGORTA MUAYENE ÜCRETİ HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ

*** Sigortasız muayene olmak hakkında sormak ya da söylemek istediklerinizi aşağıdan gönderebilirsiniz. Yazdıklarınız, anında yayınlanır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7