Özel Sağlık Sigortası Fiyatları Ne Kadar – 2021

sağlık sigortası

Özellikle son yıllarda GSS (Genel Sağlık Sigortası) adı altında yeni bir sağlık sigortasının Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) aracılığıyla devlet tarafından ortaya çıkarılması ve işsiz milyonlarca gencin, hem işsiz olup hem de yararlanmadığı sağlık masrafları için devletin vergi gibi ücret talep etmesi insanları alternatif arayış içine soktu. Bunlardan birisi de özel sağlık sigortası ücretleri ne kadar olduğu.

ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI FİYATLARI NEDİR

Yurttaşların sağlık sorunlarınu en hesaplı yoldan gidermeleri ve GSS’nin pahalı bir sağlık sigortası olmasından dolayı daha ucuz sigorta şirketleri için aşağıda verilen en ucuz sağlık sigortasu yapan şirketler listesinden kendinize en uygun olanını seçmenize olanak tanıyan bir sağlık sigortası sorgulama servisi var. Bu servis ile en hesaplı sağlık sigorta firmaları ile hangi hastalığa ya da muayeneye ne kadar ödeme yapacağınızı kolaylıkla sorgulayabileceksiniz. Servis ücretsiz olarak çalışmaktadır.

Sağlık güvencem olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?
Bunun için e-devlet şifrenizin olması ve sisteme girmeniz gerekmektedir. E-devlet üzerinden ise, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hizmetleri kısmından, Sağlık Provizyon Aktivasyon Sistemi (SPAS) sorgulaması yapacaksınız. Sigortamın olup olmadığını nasıl öğrenebilirim sorusunun cevabı en net şekilde budur.

Hayat sigortam olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?
Hayat sigortası sorgulaması sigorta şirketleri üzerinden veya online olarak yapılabilir. Mevcut hayat sigortası poliçeleriniz için e-Devlet Kapısı üzerinden başvuru formu doldurarak ya da aşağıda yer alan link üzerinden sorgulama yapabilirsiniz.

Hayat sigortası nasıl iptal edilir?
Yapmanız gereken konuyla ilgili sigorta şirketinize başvurarak iptalini istemeniz. Ancak sigorta şirketi buna yanaşmıyorsa bir dilekçe yazarak Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı’na başvuru yapabilirsiniz. Ancak böyle bir iptal talebinde bulunabilmeniz için hayat sigortasının sizin isteğiniz dışında yapılmış ve toplam borcunuza yansıtılmış olması gerekiyor.

Hayat sigortası iade edilir mi?
Hayat sigortasının yapılmasının amacı kredi alan kişinin vefat etmesi durumunda kalan borcun sigorta şirketi tarafından yasal varislere ödenmesidir. Bankalar tarafından zorunlu olarak yaptırılan hayat sigortası sonrasında iade olarak alınabilmektedir. Ancak bu konuda yasal yollara başvurmanız zorunluluk olabilmektedir.

ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI ÜCRETİ HESAPLAMA  İÇİN TIKLAYINIZ

*** Özel sağlık sigortaları vergi indirimi hakkında sormak ya da söylemek istediklerinizi aşağıdan gönderebilirsiniz. Yazdıklarınız, anında yayınlanır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7