Özel Sağlık Sigortası Nasıl Yapılır – Nasıl Kullanılır?

özel sağlık sigortası

Eskiden de popüler olan ancak son yıllarda devletin GSS yani Genel Sağlık Sigortası zorunluluğu tutması ve SGK’nın GSS kapsamında hiç hastaneye gitmeyenlerden dahi aylık çok yüksek miktarlarda ücret talep etmesi insanları alternatife itti. Peki ÖSS nasıl yapılır, özel sağlık sigortası nasıl iptal edilir?

ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI NASIL KULLANILIR?

GSS denen uygulama, insanlara büyük maddi külfetler getiriyor. Üstelik SGK GSS uygulaması, kalitesiz, sağlıksız, insana hizmet vermeyen hatta öyleki 15 gün sonraya ancak randevu alınabilen devlet hastanelerinde, sağlık ocaklarında geçerliyken, daha ucuza yapılan özel sağlık sigortası Türkiye’nin en ünlü en kaliteli hastanelerinde muayene ve tedavi olmanıza imkan sağlıyor. Üstelik GSS’den daha ucuza bile gelebiliyor. Son zamanlarda özel sağlık sigortası vergi indirimi fiyatları daha da cazip hale getirirken vatandaşlar da özel sağlık sigortası hakkında bilgi almak istiyor. İşte aşağıda da özel sağlık sigortaları muayene ücretleri, tedavi karşılamaları, doğum, gebelik, diş hastalıkları ve göz hastalıkları ile ameliyatlar hakkında fiyatlar ve ücretler hakkında bilgi alabileceğiniz servis yer alıyor.

Kimler Yararlanabilir – Faydalanabilir? Hemen hemen herkes özel sağlık sigortası yapma şartlarına sahiptir. Ücretini ödeyen herkes yaptırabilir.
Özel sağlık sigortası diş tedavisini karşılıyor mu? Bu diş tedavisini karşılamayan veya dişi karşılayan ya da acil durumlarda diş tedavisini karşılayan sağlık sigortaları olmak üzere üç çeşittir. Ve bu üçü arasında fiyat farklılıları olmakta olup, ücretine göre kişiler dilediğini tercih edebilmektedir.
Ameliyatı karşılıyor mu? Estetik karşılıyor mu? Genelde ameliyatı karşılar ancak estetik operasyonları karşılamaz. Sünneti karşılamaz.
Göz, burun, deviasyon, jinekomasti, tüp mide ameliyatı karşılıyor mu? Hangi ameliyatı karşılıyor sorusunun yanıtı, sigorta poliçesinden anlaşılmaktadır. Sigorta klozu ne kadar geniş olursa, ücretlendirme ona göre yüksek olmaktadır.
Doğumu kapsar mı? Doğum teminatı ekletmeniz halinde doğum masraflarınız sigorta şirketi tarafından karşılanır. Doğum teminatlı sağlık sigortasında; gebelik rutin kontrolleri, gebelik tahlil ve tetkikleri, gebelik komplikasyonları, normal doğum, tüp bebek (bazılarında), sezaryen doğum ve oda masraflarınız teminat altındadır.
Hamileyken doğum sigortası yapılır mı? Loğusa ve hamileyken özel sağlık sigortası yapılmamaktadır. Ancak tamamlayıcı sağlık sigortasına ek olarak doğum teminatı alınabilmektedir.
Anne sigortası nedir? Anne ve anne adayının hamilelik süresi boyunca, tüm sağlık ihtiyaçlarını teminat altına almakla birlikte, anne adayının sağlıklı bir şekilde doğum yapması amaçlanmaktadır.

En iyi özel sağlık sigortası – tamamlayıcı sağlık sigortası hangisidir? Bu kişinin kendi ihtiyaçlarına göre belirlenebilir bir şeydir. Neleri kapsar sorusunun yanıtı sizin için en iyisi olandır.
Tamamlayıcı sigorta hangi hastanelerde geçerli? Her sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu hastaneler vardır. Bu hastanelerde geçerlidir.
Özel sağlık sigortası işten ayrıldıktan – işten çıktıktan sonra ne kadar devam eder? İşten kendi rızası ile ayrılanların veyahut işten çıkarılanların (istifa etmeyip işten atılanlar) eğer çıkış yapılan tarihten önceki bir yıl içinde 90 gün prim ödemesi yapılmışsa 100 gün doktor muayenesi ve eczane hizmetlerinden yararlanmaya devam eder. İstenen prim gün sayısı doldurulmamışsa bu süre 10 gün geçerlidir.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Hemen Başlar mı? Tamamlayıcı sağlık sigortası ayakta tedavi teminatını hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Yatarak tedavi teminatının kullanılabilmesi için sigorta şirketinin belirlediği bekleme süresini doldurmanız gerekir. Ancak bazı sigorta şirketlerinde tamamlayıcı sağlık sigortasında bekleme süresi yoktur. Bu her ne kadar suistimalleri önlemek için yapılan bir uygulama olsa da, bazı sigorta şirketleri bunu yapmamaktadır.

ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI PRİMLERİ HAKKINDA BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*** Türkiyede özel sağlık sigortası faydaları hakkında sormak ya da söylemek istediklerinizi aşağıdan gönderebilirsiniz. Yazdıklarınız, anında yayınlanır.

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7