SGK’sız – Sigortasız Muayene Ücretleri Ne Kadar

sgk

Herhangi bir sağlık güvencesi olmayanlar için yani sigortası olmayanlar – Sosyal Güvenlik Kurumu – SGK sağlık sigortası imkanlarından yararlanamayanlar için sigortasız muayene fiyatları ne kadar bununla ilgili hesaplama bağlantısı aşağıda yer almaktadır.

SİGORTASIZ MUAYENE NE KADAR

Devletin vatandaşlarına uyguladığı sağlık güvencesinden yararlanamayanlar, Genel Sağlık Sigortası – GSS’siz yani GSS olmadan muayene olmak isteyenler için aşağıda özel sağlık sigortası sistemi üzerinden muayene ücretleri hesaplama yapabilirsiniz. Buna göre herhangi bir sağlık sigortası olmadan hastaneye gidip muayene olmak isteyenler ya da SGK olmadan GSS olmadan sağlık hizmetlerinden yararlanmak ve özel sağlık sigortası ile hastane muayene ücretleri hakkında bilgi almak isteyenler buradan yine faydalanabilirler. Buna göre hastalığınızın ya da muayene olmak istediğiniz bölümün, hastanenin size uygulayacağı fiyatları, muayene dışında test, tahlil, röntgen, ultrason, film çekimi, MR (emar) gibi diğer alternatif testlerin fiyatları da öğrenme imkanına sahip olabileceksiniz.

DEVLET HASTANESİ SİGORTASIZ MUAYENE ÜCRETİ NEDİR

SGK kapsamında olmayan diye bir şey artık sözkonusu değil. Zira artık çalışsanız da çalışmasanız da sigortalı olmak zorundasınız. Çalışmıyorsanız eğer GSS primi ödemek suretiyle sigortalı olabilmektesiniz. Ancak bunun tek istisnası yurtdışında yaşamak ve Türkiye’de muayene olmaktır. Bunda da yine özel sağlık sigortası veya hayat sigortası devreye girecektir. Eğer bu kapsama da girmeyen oldukça istisna bir durumda iseniz bu durumda yapılan her işlem için ayrıca ücret ödemek durumunda olacaksınız demektir.

ACİLDE SİGORTASIZ MUAYENE FİYATI NE KADAR

Bu konu yıllardan beri tartışılıyor ve sürekli olarak da değişkenlik gösteriyor. Bilindiği üzere acil servis, hayati tehlikesi olan kimselerin muayene ve tetkikinin yapıldığı, ani müdahale içeren bir birim. Bu yüzden de acil servisler ücretsiz mi sorusunun yanıtı temelde evet acil servisler bedava. Mi şunu söylemeden geçmemek lazım, ülkemizde ücretsiz olan her şey istismara açık olduğu için acil servislerde de bu konuda önlem alınmış vaziyette. Kendimi kırgın hissediyorum acile gidip bir serum yiyip geleyim aynı zamanda Instagram’a da foto atarım zihniyetindeki insanlar olduğundan dolayı eğer acile gerçekten acil hasta olarak gitmiyorsanız ve sigortanız yok ise ücret ödemek durumunda kalabilirsiniz.sgk

SİGORTASI OLMAYANLAR DEVLET HASTANESİNE GİDEBİLİR Mİ?

Türkiye’deki yabancı iseniz, Türk vatandaşlığından çıktı iseniz veya turistseniz devlet hastanesinde muayene ücretini – fiyatını ödemek şartıyla tedavi olabilirsiniz. Bunun dışında Türk vatandaşı iseniz sigorta veya GSS primi yoluyla tetkik tedavi olabiliyorsunuz her halükarda. Ancak GSS primi borcu olanlar için tedavi mümkün olamamaktadır.

SSK’SI OLMAYANLAR SAĞLIK OCAĞINA GİDEBİLİR Mİ?

Türkiye’deki yabancı iseniz, Türk vatandaşlığından çıktı iseniz veya turistseniz sağlık ocağında muayene ücret – fiyatını ödemek şartıyla tedavi olabilirsiniz.

SGK’SI OLMAYANLAR AİLE HEKİMİNE MUAYENE OLABİLİR Mİ?

Türkiye’deki yabancı iseniz, Türk vatandaşlığından çıktı iseniz veya turistseniz aile hekiminde muayene ücreti – fiyatını ödemek şartıyla tedavi olabilirsiniz.

Peki sigortası olmayan nasıl muayene olur? Para ödemek suretiyle olunabilir ancak.
Sigortasız sağlık raporu alınır mı? Sağlık raporu zaten SGK’sız alınır. İster sigortalı olun ister sigortasız heyet raporu ücreti ödemek zorundasınız. Dolayısıyla bu rapor için ssk’lı ya da ssk’sız olmanızın çok da bir önemi yok.
Kısaca buradaki yazımızı özetlemek gerekirse sigortası olmayan sağlıktan nasıl yararlanır sorusunun kısa cevabı parası iledir. Bu da oldukça istisnadır. Göçmen Suriyeliler, Afganlar muayene ücreti ödemeden muayene ve tedavi olabilir ancak Türk vatandaşları ödemek zorundadır.

SAĞLIK SİGORTASI MUAYENE ÜCRETİ HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ

*** Sigortasız hastane muayene ücretleri hakkında sormak ya da söylemek istediklerinizi aşağıdan gönderebilirsiniz. Yazdıklarınız, anında yayınlanır.

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7