Ücretsiz (Bedava) Sağlık Raporu Nereden Alınır?

sağlık raporu

Herhangi bir nedenden dolayı sağlık sorununu belgelemek isteyenler için alınan sağlık raporu ve bu sağlık raporunu vermek istenen yere uygun olarak en ucuz veya bedava rapor nereden alınır bununla ilgili bilgiler aşağıda yer almaktadır.

EN UCUZ VEYA ÜCRETSİZ HEYET RAPORU ALMAK

Hastalığınız ya da herhangi bir sağlık sorununuzu belgelemek ve bu belgeyi okulunuza ya da işyerinize vermek için en ucuz sağlık raporu alabileceğiniz hastaneler ve en ucuz muayene yapan sağlık merkezleri aşağıdan sorgulayabilirsiniz. Tamamen özel hastaneler üzerine sorgulama yapabileceğiniz özel sigorta servisi ile en uygun muayene ücreti aynı zamanda en ucuz tahlil, tedavi, röntgen, film ve emar gibi sağlık vesikalarını elde edebileceğiniz hastane ücretleri ve fiyatları aşağıdan ücretsiz olarak sorgulanabilmektedir. Heyet raporu için sağlık kurulu muayene ücretleri, tek hekim muayene ve tedavi ücretlerine göre hastaneye göre değişiklik gösterebilir.

Devlet Hastanesinden iş için sağlık raporu nasıl alınır?
Sağlık ocaklarının ve devlet hastanelerinden de sağlık raporu alabilirsiniz. Bunun için ilk olarak hastane ya da aile hekiminden randevu almak. Ancak bazı kurum ve kuruluşlar heyet halinde sağlık raporu istemektedir. Bunun için tam teşekküllü devlet hastanesi ya da özel hastaneye gidilmesi gereklidir.

İş için sağlık raporu aile hekimi verir mi? Sağlık ocağı verir mi? Geçerlilik süresi ne kadar?
Sağlık raporları hem aile hekimlerinden hem de devlet hastanelerinden alınabilmektedir. Aile hekimlerinden alınacak olan sağlık raporları yalnızca az tehlikeli sınıfa giren işler için verilmektedir. Daha yüksek riskli konumda bulunan sağlık raporlarının işyeri hekimleri veya tam teşekküllü hastaneler tarafından alınması gerekmektedir.

Sağlık raporu almak ne kadar sürer? Aynı gün alınır mı? 1 günde almak mümkün mü?
Özürlük sağlık kurulu raporuna başvuru yapıldıktan sonra kaç gün içerisinde hazırlanacağı farklılık göstermektedir. Genelde hastanelerde heyet belli günlerde toplanmaktadır. Ancak artık günümüzde çoğu devlet hastanesi, eğitim ve araştırma hastanesi ile üniversite tıp fakülte hastaneleri 1 günde sağlık raporu vermektedir. Ancak ücretsiz rapor almak sözkonusu değildir.

Sağlık raporu almak için ne yapmalıyım? Nasıl alınır? Sağlık Raporu İşlemleri Nelerdir?
Bir şey yapmanıza gerek yok. Sadece ücret ödemeniz yeterlidir. Vesikalık fotoğraf dahi bugün pek çok hastane tarafından istenmemektedir. Hasta kabul masasında, foto çekimi yapılmaktadır. Bunun dışında yapılan tek şey, doktor doktor gezmek ve her odada ortalama birkaç dakika kalarak işlemleri bitirmekten ibarettir.

Heyet raporu almak için ne gerekir? Gerekli belgeler ve evraklar nelerdir?
Yukarıda yazılanların aynısı, heyet raporu başvurusu için de geçerlidir.

MUAYENE RAPOR ÜCRETLERİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*** Sağlık raporu parası hakkında sormak ya da söylemek istediklerinizi aşağıdan gönderebilirsiniz. Yazdıklarınız, anında yayınlanır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7