Özel Sağlık Sigortam Var mı Nasıl Öğrenebilirim?

sağlık sigortası

Türkiye’de sağlık imkanlarından yararlanabilmek için bazı alternatifler var. Bunlardan birisi devletin zorunlu koştuğu – SGK – Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde sağlık imkanlarından yararlandırılan GSS – Genel Sağlık Sigortası bir diğeri de kişinin kendine özgü uygulamaya soktuğu Özel Sağlık Sigortası. Aşağıda Özel sağlık sigortası sorgulama ve bilgi alma ile ilgili bir bağlantı yer alıyor.

ÖZEL – GENEL SAĞLIK SİGORTAM VAR MI?

Aşağıda Genel Sağlık Sigortası olmayanlar ya da GSS yaptırmak istemeyip, özel sağlık sigortasından yararlanmak isteyenler için özel sağlık sigortası sorgulama ve öğrenme ile ilgili bir bağlantı yer alıyor. Bu bağlantı ile kişisel özelliklerinize göre muayene, tetkik, tahlil ve tedavi ücretleri ile özel hastanelerin muayene ücretleri ile size maliyetini hesaplayabileceğiniz bir veri merkezi yer alıyor. Buna göre fiyat hesaplama ve sorgulama ile ilgili bilgiler yer almaktadır. Aynı zamanda sağlık sigortam yok ne yapmalıyım sorusunun da cevabını net bir şekilde alabileceksiniz. Aynı zamanda sağlık sigortam ödeniyor mu ve aktif mi gibi bilgileri edinme şansınız da olabilecektir.

Sigortamın olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?
Çalıştığınız işyeri tarafından sigorta yapılıp yapılmadığı veya GSS yoluyla sigortanızın olup olmadığını öğrenmek için e-devlet üzerinden SGK sekmesine girerek, sigorta tescil ve gss sorgulama sayfasından öğrenme imkanınız mevcuttur.

Özel sağlık sigortamdan eşim, annem, babam, kardeşim yararlanabilir mi?
Eğer, sigorta poliçenizde birinci dereceden yakınlarınız da sigorta kapsamında olduğuna dair bir yükümlülük yüklenmişse sigorta ve resaünans şirketine, kapsar. Ancak bu sigorta temelde bireyseldir.

Ameliyat, röntgen, emar, ilaç sigorta karşılar mı?
Poliçede yer alan yatarak tedavi, doktor muayenesi ve ilaç tedavisi, gebelik takip giderleri, yurt dışı dahil olmak üzere yatarak tedavi ve ayakta tedavi hizmetlerini istediğiniz gibi yöneterek sağlık sigortanız kapsamına dahil edebilirsiniz. Ancak her eklenen risk, sigorta ücretini artıracaktır.

ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI ÜCRETİ HESAPLAMA  İÇİN TIKLAYINIZ

*** Sağlık sigortam devam ediyor mu hakkında sormak ya da söylemek istediklerinizi aşağıdan gönderebilirsiniz. Yazdıklarınız, anında yayınlanır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7