Acil Servis Muayene Ücreti – Katılım Payı Fiyatı

acil servis

Devlet hastanelerinin ve sağlık ocaklarının paralı olması yani muayene ücreti alınması, dahası randevu almanın dahi paralı hale gelmesinden sonra vatandaşlar ücretsiz muayene olabilmek için hastanelerin acil servislerine başvuru yapıyor. Peki acil servis muayene katılım payı ne kadar?

ACİL SERVİS MUAYENE ÜCRETLERİ NE KADAR

Herhangi bir devlet hastanesinin aciline başvurup, şikayetinizi bildirip, acil servis muayene formu doldurduktan sonra, sizi durumunuzun aciliyetine göre, renklendirilmiş alanlardan birine yönlendiriyorlar. Bu renklendirilmiş alanlarda yapılan kısa süreli tedaviler (iğne yapma, tansiyon ölçme, ateş ölçme vb.) ücretsiz. Ancak sizi daha sonrasında polikliniğe gitmeniz yönünde uyarırsa burada alacağınız tedavi için katılımpayı ödemek zorundasınız. Bunun dışında özel hastane acil servis ücretleri de aynı durum sözkonusu olmasına karşın, özel hastaneler acil servis muayene ücreti istemektedirler. Acil servis muayene yönetmeliği bu konuda açıktır.

Acilde yapılan tedaviler, müdahaleler ve işlemler nelerdir?
Acilde yapılan ilk işlem kişinin hayati tehlikesini ortadan kaldıracak hamlelerdir. Öncelikli olan kişinin hayati tehlikesinin bulunup bulunmadığının tespitidir. Acilde olan bölümler, hastanın aciliyetine göre alan alan sıralanır. Kırmızı alan, sarı alan ve yeşil alan olmak üzere üç türdür. Bu alanların var olma nedenleri, hastaneye keyfi olarak gelenler ile gerçekten acil rahatsızlığı olanları ayırt etmek içindir.
Yeşil alan ne demektir? Yeşil barkod ile acil olmayan hastalar acil servislerde muayene olsalar dahi acil işlemi görmeyecek ve normal muayeneler için öngörülen ücreti ödeyeceklerdir.
Yeşil alan ne demektir? Yeşil alana hangi hastalar gider? Ücretli midir? Yeşil barkod ile acil olmayan hastalar acil servislerde muayene olsalar dahi acil işlemi görmeyecek ve normal muayeneler için öngörülen ücreti ödeyeceklerdir.
Sarı alan ne demektir? Sarı alana hangi hastalar gider? Ücretli midir? Kırık vakaları, karın ağrısı çekenler gibi müdahalesi beklemeye müsait olan hastalar burada karşılanır. Ücretsiz veya ücretli olabilmektedir.
Kırmızı alan ne demektir? Kırmızı alana hangi hastalar gider? Ücretli midir? Durumu en kötü ve acil bakım gereken hastalar, Ciddi solunum sıkıntısı, kalp krizinden şüphelenilen olgular, çoklu travma, kesici-delici alet yaralanması, yaşamsal risk taşıyan hastalar bu alanda müdahale edilir. Ücretsizdir.
Siyah alan ne demektir? Ex olmuş hastalar yani morg bölümüdür. Ücretsizdir.
Kırmızı – yeşil – sarı alan bekleme süresi nedir? Triaj alanından sonra geçilen bu alanda, kırmızıda anında müdahale edilirken, sarıda bekleme süresi mevcut olmakla yeşil alan aciliyeti olmayan hasta demektir.

MUAYENE, TEDAVİ, TEST VE TAHLİL ÜCRETLERİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*** Devlet hastanesi acil servis doktorları ücretleri hakkında sormak ya da söylemek istediklerinizi aşağıdan gönderebilirsiniz. Yazdıklarınız, anında yayınlanır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7