Özel Hastane Acil Servis Fiyatları – Ücretsiz mi Ücretli mi?

özel hastane

Her ne kadar vatandaşlar Özel hastane acil giriş ücreti olmadığını düşünse, bu konuda özel hastane acillerinde ücret alınmıyor sansa da bu konuda geçmişte bazı gazetelerde yer alan bir haberi paylaşmakta yarar var.

ÖZEL HASTANELER ACİLDE PARA ALINIYOR MU?

Önceki yıllarda gazetelerde yer alan bir haber şu şekilde:
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı  “Gündüz ve herhangi özel hastaneye başvuran kişi nasıl katkı payı veriyorsa özel hastanenin acil servisine başvurursa yine aynı parayı verecek. İkinci ve üçüncü düzey hastanelere başvururlarsa da katkı payı verecek.” dedi.  Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunda düzenlediği basın toplantısında, Sağlık Bakanlığının Ocak 2012’de acil sağlık hizmetlerinin verilmesiyle ilgili bir genelge yayımladığını anımsattı. Acil sağlık hizmetlerinde yeşil alan uygulamasına ilişkin, “Acil servislere gelen ancak acil olmayan hastaların katkı payı vermesi gibi bir uygulama söz konusu. Yoksa herhangi şekilde müdahale edilen, kaza geçiren, ciddi sorun yaşayan bir hastanın ücret vermesi söz konusu değildir” dedi.

Yani burada aslında engellenmek istenen şey, randevu almadan, ücret ödemeden ve diğer presedürleri gerçekleştirmeksizin muayene ve tedavi olmak isteyenlerin hatta herhangi bir rahatsızlığı olmaksızın sadece Instagram’a fotoğraf atmak için acil servise başvurulması bu nedenle gerçekten hasta olanların önüne engel çıkmaması amaçlanıyor.

Özel hastane acil servisi rapor verir mi?
Özel hastaneden rapor almak mümkündür. Acil serviste de rapor verilebilir ancak özel hastane acilinden rapor alma için ciddi anlamda rahatsızlığınızın olması gerekir. Giriş ücreti ödeyerek yapılan müdahaleler, acil olmayanlardır. Özel hastane acili tahlil ücreti, röntgen ücreti v.b. durumlar için de geçerlidir. Hamilelik testi – gebelik testi acil değildir ve ücret ödenmesi gerekir. Devlet hastanelerinin acillerinde gebelik testi yapılmaz. Zira gebelik testi acil olan bir şey değildir. Bunun dışında özel hastanede acil doğum ücretlidir. Doğum ücreti ödenmek istenmiyorsa, devlet hastanesine gidilmelidir.

MUAYENE, TEDAVİ, TEST VE TAHLİL ÜCRETLERİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

*** Özel hastane acil servis SGK ücretsiz mi hakkında sormak ya da söylemek istediklerinizi aşağıdan gönderebilirsiniz. Yazdıklarınız, anında yayınlanır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7