Aile Sağlığı Merkezi Nasıl Değiştirilir – Değiştirme Nasıl Olur

aile sağlığı merkezi

Artık iyice oturmuş durumda olan aile hekimliği kurumu, ülkemizde kapanan sağlık ocaklarının yerine hizmet veriyor. Özellikle İstanbul gibi büyükşehirlerin büyük ilçelerinde oldukça yoğun hasta gruplarına hizmet veren Aile Sağlığı Merkezinden memnun olmayanlar da elbette var. Peki Aile Sağlığı Merkezi değiştirmek için ne yapmalı – ne yapmak gerekiyor?

İNTERNETTEN AİLE SAĞLIK MERKEZİ DEĞİŞTİRME DİLEKÇESİ

Yapmanız gereken şey, her devlet işleminde olduğu gibi ”Aile Sağlığı Merkezi değiştirme formu” olacak şekilde bir dilekçe vermek. İnternet üzerinden böyle bir dilekçe örneği yok. Bunun için bağlı olduğunuz aile hekimliğindeki sekretere (ya da sekreter yerine geçen, hasta müracaatları ve ilk işlemlere bakan kişiye) aile sağlığı merkezinizi veya aile hekimi değiştirmek istiyorum deyip, bunu belirtip, sizden zaten hazır olarak bulunan dilekçeyi doldurup yine aynı kişiye teslim etmek. Herhangi bir açıklama yapmak zorunda değilsiniz. Memnuniyetsizlik, geçerli bir nedendir. Adres değişikliği de hekim değiştirmek daha doğrusu aile sağlığı merkezi değiştirmek için gerekli ve yeterli bir gerekçedir ki, zaten her yurttaş bulunduğu sokağın aile hekimine ilk olarak atanmaktadır.

Aile Hekimi e-devletten nasıl değişir, nereden değişir?
Aile sağlığı merkezine kayıt olmak gerekmez zira herkesin ikametgahına en yakın yerdeki aile sağlığı merkezine kaydı otomatik olarak yapılmakta. Eğer bu aile sağlık merkezi değiştirmek istiyorum diyorsanız, bunu e-nabız üzerinden ‘‘aile hekimi değiştirme’‘ veya e- devlet üzerinden Sağlık Bakanlığı sekmesinden Aile Hekimi Değiştirme seçeneğinden değişiklik yapabililirsiniz.

Aile hekimini nasıl şikayet edebilirim?
Alo 184 üzerinden, CİMER üzerinden veyahut il sağlık müdürlüğüne doğrudan şikayette bulunabilirsiniz.

AİLE HEKİMİ NASIL DEĞİŞTİRİLİR ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

*** ASM değiştirmek için gerekli belgeler ve evraklar hakkında sormak ya da söylemek istediklerinizi aşağıdan gönderebilirsiniz. Yazdıklarınız, anında yayınlanır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7