Ambulans Ücretleri Ne Kadar – Ücret Tarifesi

ambulans

Devlet hastaneleri dışında özel hastanelerin de cankurtaran hizmeti var. Ücrete tabii olan ambulans fiyatları her yıl o ilin Sağlık İl Müdürlüğü denetimindeki Özel Ambulans İşletmeleri Ücret Tespit Komisyon Kararı’na göre düzenlenir. İnsanlar ambulans ücretli mi ücretsiz mi diye sorarken işte aşağıda özel ambulans çağırma ücreti hesaplaması nasıl yapılır bunu açıkladık.

AMBULANS ÜCRET TARİFESİ NASIL HESAPLANIR

Şehir içi ambulans tarifesi:
Hasta nakil ambulans ücreti açılış için alınır sonra buna ek olarak her kilometre için ücret alınır.
Acil yardım ambulans ücreti açılış için alınır buna ek olarak her kilometre için ücret alınır.

Şehir dışı ambulans tarifesi:
Hasta nakil ambulans ücreti açılış için alınır sonra buna ek olarak her kilometre için için ücret alınır.
Acil yardım ambulans ücreti açılış için alınır sonra buna ek olarak her kilometre için için ücret alınır.

Ayrıca ambulanslar bekleme ücreti de almaktadır. İlk 1 saat bekleme ücretsiz olup, ondan sonraki her saat için ayrıca bekleme fiyat tarifesi uygulanır. Bununla beraber ambulans içerisinde yapılan temel tıbbi müdahaleler harici kullanılan ilaç, tedavi, uygulama vb. için de ayrıca ücret alınmaktadır.

Örneklendirmek gerekirse, acil rahatsızlık karşısında, acil ambulans çağırdınız ve ambulans sizi 10 km ötede bir hastaneye götürdü. Kilometre başı ücret 10 tl, açılış ücreti de 200 tl olduğunu varsayalım. Ambulansa ödemeniz gereken ücret: 10×10 + 200 = 300 TL olacaktır. Ayrıca yapılan tıbbi müdahaleler için ayrıca ücret ödemek zorunda kalacaksınız. Hava ambulans ve deniz ambulans ücretleri buna dahil değildir.

112 ambulans ücretli mi? 112 ambulans hangi hastaneye gider?
Devlet hastanelerine bağlı olan 112 acil ambulans çağırma hattı ücretsizdir.  Ambulansın götüreceği hastane, hastanın durumuna göre değişkenlik gösterse de, ambulansın görevi hastayı ilk sağlık kurumuna yetiştirmektir. Ancak buradan da yani ilk basamak sağlık merkezinden, tam teşekküllü hastaneye sevk edilebilir. Bu tamamen hastanın durumu ile ilgilidir.

SAĞLIK RAPORU VEREN HASTANELER İÇİN TIKLAYINIZ

*** Ambulans ücreti var mı ücretli mi değil mi bununla ilgili sormak ya da söylemek istediklerinizi aşağıdan gönderebilirsiniz. Yazdıklarınız, anında yayınlanır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7