Babalık Testi Nerede ve Nasıl Yapılır – Fiyatları Nedir

babalık testi dna testi

Her testin bir zorluğu vardır elbette. Bunlar içerisinde sağlıkla ilgili olanlar en zorudur. Ama en ağır sağlık testleri ile kıyaslanabilecek bir test varsa bu da konuda bahsi geçen testtir. Peki babalık testi nerede yapılır? babalık testi fiyatları ne kadar?

BABALIK TESTİ NASIL YAPILIR?

Yukarıda bir grafiksel örnek yer alıyor. Babalık DNA testi okuması diyebiliriz bunun için. DNA testi denmesinin nedeni de, baba ile çocuğun DNA’ları kıyaslanır, karşılaştırılır. Çocuk ile babanın analiz edilen gen bölgeleri aynı ise test edilen baba adayı çocuğun gerçek babasıdır. Çocuğa babadan geldiği bilinen genetik bilgi, test edilen baba adayınınki ile eşleşmiyorsa, test edilen baba çocuğun gerçek babası değildir.

Babalık testi kaç güne çıkar
Hastaneden hastaneye değişmekle birlikte maksimum 10 günde test sonuçları analiz edilmektedir. Ortalama bir hafta on gün süren bu test sonucunda, günümüz teknolojisinde doğruluk payı yüzde 99’dur. Babalık testi yaptırmak için hastaneye yazılı onay verilmesi gereklidir. Bu belgeler genellikle hastanelerde hazır olarak bulunur ve test yaptırmak isteyenler okuyup, imzalayarak, onay vermektedir.

DNA testi yaptırmak için mahkeme kararı gerekir mi
Hayır. Bir kimsenin, kendi nüfusuna kayıtlı yani resmi olarak annesi ve babası olduğu bir çocuğa DNA tesli yolu ile babalık testi veya annelik testi yapma imkanı vardır. Ancak, başka bir kimsenin nüfusuna kayıtlı diğer bir deyişle başka birinin çocuğunun, size ait olduğu yolunda bir iddianız var ise bunu ancak mahkeme kararı ileyani soybağının tespiti davası ile yapmanız mümkündür. Peki babalık testi ne zaman yapılır, bunun için özel bir zaman yoktur. Baba ile çocuk arasındaki soybağı her yaşta tespit edilebilmektedir. İlla doğum sonrası test yaptırmak gerekli ve şart değildir.

Devlet hastanesinde babalık testi yapılıyor mu
Her hastanede olmamakla birlikte özellikle üniversite hastaneleri ile eğitim ve araştırma hastanelerinin bir çoğunda bu test yapılmaktadır. Ancak covid-19 tedbirleri kapsamında bazı hastaneler bu faaliyetlerine geçici olarak ara vermiş olabilir.

*** Babalık testi yapan hastaneler ücreti hakkında sormak ya da söylemek istediklerinizi aşağıdan gönderebilirsiniz. Yazdıklarınız, anında yayınlanır.

2 thoughts on “Babalık Testi Nerede ve Nasıl Yapılır – Fiyatları Nedir


Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7