Ehliyet İçin Kan Grubu Kartı Gerekli mi? Şart mı?

Ehliyet

Uygulamalı sınavı yani halk arasındaki adıyla direksiyon sınavını geçtikten sonra, sürücü belgesini yani ehliyet almak için kan grubu belgesi nereden alınır, gerekli mi?

EHLİYET İÇİN KAN GRUBU KARTI ŞART MI?

Hayır, şart değil. Eğer nüfus cüzdanınız üzerinde kan grubunuz yazıyorsa, ehliyet için kan grubu kartı nasıl alınır düşünmenize gerek yok. Veya nüfus cüzdanı olmayıp da yine resmi ve geçerliliği olan bir evrakın üzerinde. Örneğin, askerlikle ilgili bir belgede kan grubunuz yazıyorsa (askerlik yaparken kan grubu tespit etme işlemi yapılır ama tuhaf bi şekilde bu kan grubu size söylenmez.) ya da daha önce bir devlet kurumunda işe girmiş, yani devlet memuru olmaya bir engel yok sağlık raporunun üzerinde kan grubunuz yazıyorsa, ayrıca bu kartı almanıza da gerek yok. Kısacası, bu kart yerine geçecek herhangi bir resmi evrağa sahipseniz ehliyet alabilirsiniz demektir.

Ehliyette yanlış kan grubu nasıl düzeltilir
Sürücü belgesinde yani ehliyette kan grubu yanlış yazılmış ise düzeltmek için tekrar bir ehliyet almanız gereklidir. Yani ehliyet değiştirme işlemi yapmanız gerekiyor. Eğer böyle bir hata yapılmış ise zaman kaybetmeksizin değişriemeniz önerilir. Zira herhangi bir trafik kazası halinde, acil kan ihtiyacınız olması durumunda ehliyetinizdeki kan grubuna bakılarak, kan ihtiyacı giderilmeye çalışılır. Yine ilk ehliyet alma anında ehliyet üzerindeki bilgilerinizi kontrol ediniz eğer üzerinde yanlış yazılmış bilgiler var ise, kartı kabul etmeksizin, yetkiliye iade ediniz. Özellikle yeni ehliyette kan grubu yanlış yazılma şikayetleri oldukça yaygın. Eski mavi şeritli ehliyetlerde bu durum fazla gözlenmiyor.

Sürücü belgesi kan grubu beyanı
Yukarıdaki gibi bir durumla karşılaşırsanız bir dilekçe ile sürücü belgesi kan grubu değiştirme başvurusu yapmanız gerekmektedir.

EHLİYET İÇİN KAN GRUBU KARTI NASIL ALINIR ÖĞRENMEK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

*** Ehliyet için kan grubu nereden alınır hakkında sormak ya da söylemek istediklerinizi aşağıdan gönderebilirsiniz. Yazdıklarınız, anında yayınlanır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7