Ehliyet Sağlık Raporu Nereden Alınır? Veren Hastaneler

Ehliyet

Sürücü olmaya elverişlidir sağlık raporu yani sürücü belgesi almasında herhangi bir sağlık sorununun olmadığını gösteren ehliyet sağlık raporu veren hastaneler ile ilgili genel bilgiler aşağıda yer alıyor. Bilindiği üzere motorlu taşıtlar uygulama sınavı yani halk arasındaki ismi ile direksiyon sınavını geçen sürücü adayları, Emniyet Müdürlükleri’nden ehliyet çıkartmak için hazırlayacakları dosya içerisine ehliyet raporu da koymak zorunda.

EHLİYET İÇİN SAĞLIK RAPORU VEREN HASTANELER

Yazılı sınav ardından uygulama sınavı (direksiyon sınavı) geçtikten sonra, Emniyet Müdürlükleri’nden sürücü belgesi çıkartmak istenen belgelerden birisi de sürücü olmaya elverişli ve engel durumu olmadığını gösterir sağlık raporudur. Aşağıda da ehliyet raporu veren poliklinikler ile ilgili genel bilgiler yer alıyor. Burada sürücü belgesi için sağlık raporu almak isteyenlere, tam teşekkülü bir hastane olma şartı aranmamaktadır. Aşağıda yer alan sağlık kuruluşlarından ehliyet için rapor alabilirsiniz:

– Devlet hastaneleri
– Eğitim ve araştırma hastaneleri
– Üniversite hastaneleri
– Özel hastaneler
– Sağlık ocakları
– Aile hekimlikleri
– Tıp merkezleri
– Poliklinikler

Yukarıda yer alan hastanelerden herhangi birine gidip, muayene geliş sebebinizi belirtip, ehliyet için sağlık raporu ücreti yatırdıktan sonra muayenenin akabinde sağlık raporunuzla birlikte Emniyet Müdürlüğüne dosyanızı teslim edip, ehliyetinizi almak için başvuru yapabilirsiniz.

Ehliyet sağlık raporunda göz muayenesi ve ortopedi muayenesi en önemli kısımlardır. Zira göz muayenesi sırasında eğer gözlükle araba kullanabilir şeklinde bir rapor verilirse, gözlüksüz araba kullanma imkanınız ortadan kalkar. Zira ehliyetinizi kontrol eden polis memuru eğer gözünüzde gözlük görmez ise, ceza uygulaması yapacak demektir. Nasıl ki maske takmadığı için sürücülere trafik cezası kesiliyorsa, gözlüksüz araç kullanma cezası da uygulayacaktır. Buna dikkat etmeniz gereklidir.

Ehliyet için sağlık raporu süresi nedir – ne kadar sürer
C1 C1E C ce D1 D1E D ve de sınıfı sürücü belgeleri kaç yıl süreyle geçerlidir? M, A1, A2, A, B1, B, BE, F ve G sınıfı sürücü belgeleri 10 yılda bir değişecek, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D ve DE sınıfı sürücü belgeleri ise 5 yıl süreyle geçerli olacak şekilde düzenlenmektedir.
Sağlık ocağından alınan sağlık raporu ehliyet için geçerli mi? evet, geçerlidir.
Ehliyet için sağlık raporu e-devlet üzerinden alınabilir mi?
Bu konu hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

*** Ehliyet sağlık raporu geçerlilik süresi fiyatı hakkında sormak ya da söylemek istediklerinizi aşağıdan gönderebilirsiniz. Yazdıklarınız, anında yayınlanır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7