Kan Grubu Kartı Nereden Alınır – Ücreti Nedir – Nasıl Alabilirim

kan grubu

İş başvurusu yaparken, çalışma hayatına başlayacakken, yurtdışına çıkacakken, pasaport başvurusu yaparken ya da ilk kez sürücü belgesi yani ehliyet alacaklardan istenen kan grubu kartını nasıl alabilirim diye soranlara aşağıda bazı açıklayıcı bilgiler verilmektedir.

KAN GRUBU KARTI NASIL ÇIKARTILIR?

Kan grubu kartı almak için tam teşekküllü hastanelere gitmenize gerek yok. Temel sağlık hizmetleri veren sağlık ocakları, aile hekimlikleri, özel sağlık kabinleri, tıp merkezleri, dal merkezleri gibi sağlık kurumları verebildiği gibi; devlet hastaneleri, eğitim ve araştırma hastaneleri, üniversite hastaneleri ve özel hastanelerden de kan grubu sorgulama ve öğrenme için alınan bu kartı alabiliyorsunuz ve sizden isteyen ilgili makama verebiliyorsunuz.

Ücretsiz kan grubu veren yerler nelerdir
Aile sağlığı merkezleri, toplum sağlığı merkezleri, sağlık ocakları, devlet hastaneleri, Kızılay şubeleri, hastanelerin Hematoloji ve kan bankaları ücretsiz olarak kan grubu kartının alınabileceği merkezleri oluşturuyor. Bazı özel hastaneler de hastaları için bu kartı bedava veriyor. Bu kuruluşlara başvuru yaparak, ücretsiz olarak kan grubu kartı temin edebilirsiniz.

E-devlet ve e-nabız üzerinden kan grubu kartı almak mümkündür. E-devlet uygulaması ya da internet sitesi veya Sağlık Bakanlığı e-nabız uygulaması ya da internet sitesi üzerinden daha önce kan grubu ölçümü yapılmış, hangi kan grubu olduğu öğrenme işlemini gerçekleştirmişseniz, çıktı alabilir veya pdf dökümü ile bilgisayarınıza ya da telefonunuza indirebilirsiniz.

Kan Grubu Kart Ücreti – Fiyatı Ne Kadar
Bu konuda net bir rakam yok. Bazı hastaneler 100 tl bile isterken bazı hastanelerden ücretsiz kart alınabiliyor. Tamamen değişken. Bu konuda yapılmış yasal bir düzenleme de şu an için mevcut değil.

*** Kan grubu öğrenme testi hakkında sormak ya da söylemek istediklerinizi aşağıdan gönderebilirsiniz. Yazdıklarınız, anında yayınlanır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7