İnternetten Numune Hastanesi Randevu Alma

numune hastanesi

Türkiye’de bazı şehirlerde bulunan numune hastanelerine internetten randevu nasıl alınır ve numune hastanesi nerede yer alır aşağıda bununla ilgili bilgiler yer alıyor.

NUMUNE HASTANESİ MUAYENE RANDEVU

Merkezi Hastane Randevu Alma Sistemi (MHRS) üzerinden randevu alınabilen hastanelerden birisi de Numune Hastaneleri’dir. Ancak bu hastaneler Türkiye’nin her yerinde bulunmamaktadır. 1924 yılında ülkenin ekonomik açıdan yetersiz olmasına karşın, Mustafa Kemal Atatürk tarafından açılması sağlanan hastaneler, Haydarpaşa Numune Hastanesi, Ankara Numune Hastanesi, Konya Numune Hastanesi, Sivas Numune Hastanesi, Adana Numune Hastanesi, Trabzon Numune Hastanesi olarak birçok ilde açıldı. Bu hastaneler hala günümüze kadar hizmet vermekle beraber, alanında en iyi hekimleri, numune hastanesi doktorları barındırmaktadır. Tahlil sonuçları, laboratuvar sonuçları hizmetleri de veren bu hastaneler daha cumhuriyet ilan edilmeden, ilk TBMM hükümeti döneminde zorlu savaş şartları altında açılışı yapılmıştı. Ancak o dönemde bu hastanelerin açılmasını istemeyen muhalif kesim vardı. Muhalif kesime göre hastanelerde kadın ve erkeklerin bir yerde muayene olması uygun değildi. Bu yüzden numune hastanelerinin açılmasını engellemeye çalışmışlarsa da, doktorlara zorunlu hizmet şartı getirilmiş, hastalık tedavilerinin devalet tarafından ücretsiz yapılacağı belirtilmiş ve 1930 yılında da Umum Hıfzısıhha Kanunu çıkarılarak koruyucu sağlık hizmetlerine 80 yıl önceden başlanmıştı.

O dönemlerde hastanelerin açılmasını istemeyen TBMM içindeki muhalif kesimin engellemelerine rağmen, hastaneler açılmış ve günümüze kadar devam etmiş, aradan 92 yıl geçmesine rağmen hala her gün binlerce hasta numune hastanelerinde muayene ve tedavi olmaktadır. Numune hastanesi doktorları ve hekimleri de yine Sağlık Bakanlığı bünyesinde görev yapan doktorlardan oluşmaktadır.

*** numune hastanesi ne demek hakkında sormak ya da söylemek istediklerinizi aşağıdan gönderebilirsiniz. Yazdıklarınız, anında yayınlanır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7