Tam Teşekküllü Sağlık Raporu Nereden Alınır – Ücreti

sağlık raporu

Başta yeni işe başlayanlar olmak üzere birçok özel ve resmi kurum, kuruluş tarafından halk arasında heyet raporu olarak da bilinen bu rapor istenir. Peki tam teşekküllü sağlık raporu ücreti nedir ve nereden alınır?

TAM TEŞEKKÜLLÜ HEYET RAPORU NEREDEN ALINIR?

Öncelikle şunu belirtmekte yarar var: Sağlık raporu ile tam teşekküllü rapor aynı şey değildir. Sağlık raporu tek hekimle verilirken, heyet raporunda kaç doktor imzası olacağı bellidir. En az 5 veya 6 doktor imzası bulunur. Ve daha az doktor imzası bulunan raporlar kurumlarca kabul edilmeyebilir.
Aile hekiminden heyet raporu alınır mı? Aile hekiminden sağlık raporu alınır mı?
Aİle hekiminden rapor alınır ama aile hekiminden tam teşekkülü sağlık raporu alınamaz. Çünkü aile hekimi pratisyendir, uzman doktor değildir. AYrıca tek doktordur. Oysa heyet raporu doktorları ortopedi, psikiyatri, kulak burun boğaz, dahiliye, üroloji vb. gibi birçok branştaki doktorlar tarafından tek tek muayene edilir. Gerekirse kan tahlili, idrar tahlili, röntgen, emar vb. istenir. Dolayısıyla bunlar aile hekimi tarafından yapılamaz.
Tam teşekküllü sağlık raporu veren özel hastaneler ve devlet hastaneleri mevcuttur. Dilediğinize gidebilirsiniz. En az 5 doktor imzası olmak kaydıyla özel ya da devlet hastaneleri kurumlarca kabul edilir.
Heyet raporu fiyatı ücreti nedir?
Devlet hastanelerinde 250-300 tl özel hastanelerde 100-150 tl arasında değişmektedir. Eskiden devlet hastanelerinde daha ucuz, özel hastanelerde pahalı iken, son yıllarda yapılan sağlık reformları ile devlet hastanelerinin muayene ve tahlil ücretleri özel hastanelerin rapor ücretlerini 4’e 5’e katladı.

Heyet raporu almak ne kadar sürer?
Bu başvuru yapacağınız iş ile ilgili bir durumdur. Örneğin avukatlık stajı raporu için farklı ehliyet raporu için farklıdır. Doktorlar önce raporla ne iş yapacağınızı sorar, ona göre yarım saat içerisinde de alabilirsiniz, birkaç saat içerisinde de. Önce tüm doktorları gezer imza toplarsınız, sonra raporun resmi kaşeli, mühürlü halini alırsınız. Devlet hastanelerine sabah giderseniz öğleden sonra, öğleden sonra giderseniz ertesi gün alırsınız.

*** tam teşekküllü sağlık raporu örneği hakkında sormak ya da söylemek istediklerinizi aşağıdan gönderebilirsiniz. Yazdıklarınız, anında yayınlanır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7