İstirahat Raporu Veren Hastaneler – Nasıl Alınır

sağlık raporu

Öncelikle istirahat raporu nedir? İstirahat raporu nasıl alınır bununla ilgili açıklamalar başta olmak üzere bu konu hakkında bilgiler içerir yazı aşağıda yer almaktadır.

İSTİRAHAT RAPORU NEREDEN ALINIR

Belli bir konuda devam zorunluluğu olan (iş, mesai, kurs, staj, seminer, okul, eğitim vb.) kişilerin, hastalanması ve bu hastalığı süresince dinlenmesi için verilen rapordur. Bu resmi bir rapordur. Doktor tarafından verilir. Bu raporla kişinin sağlığına kavuşması için dinlenmesi gerektiği hususu yer alır ve bu süre boyunca işyerinden, okulundan, kursundan, stajından vb. mazeretli sayılmasına yarar.

Ancak burada bu raporu gerçekten sağlık durumunda olumsuzluk bulunan ve bu durumun ancak istirahatle çözülebilecek kişilere tanzim edilir. Yalnızca doktor ya da doktor heyeti tarafından verilebilir. Hemşire, ebe, sağlık memuru ya da acil tıp teknisyeni tarafından düzenlenemez. Hangi hastaneden alınır? Devlet hastanesi, üniversite hastanesi, özel hastane, aile sağlığı merkezi, sağlık ocağı, tıp merkezleri, poliklinikler veya muayehaneler tarafından düzenlenebilir. Ancak unutulmaması gereken, bu raporu ibraz ettiğiniz kuruma, okula veya işverene, bu raporun gerçeğe uygun olmadığından şüphelenmesi halinde hakem hastaneye göndererek, raporun doğruluğunu araştırabilmesidir. Zira geçmişte parayla istirahat raporu veren hastaneler veya doktorlar ile parayla sağlık raporu veren hastane ve doktorlar mevcuttu. Gerçi hala da mevcut. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Adana, Kocaeli, Kayseri, Gaziantep, Malatya, Mersin, Sakarya, Konya, Eskişehir gibi büyükşehirlerde hastane ve doktor alternatifi daha çoktur. Alınan istirahat raporları SGK Elektronik İstirahat Raporu Girişi Uygulaması üzerinden takip edilebilir. Özellikle işgöremezlik raporu olarak alındığında, SGK’dan kalan günlerin ücret iadesi alınabilmektedir. E-rapor sisteme ne zaman girer – ne zaman düşer? 1 haftayı bulabilmektedir. e-devlet sağlık raporu sorgulama üzerinden de öğrenme mümkündür.

İstirahat raporu iptal edilebilir mi?
Bu kişiye kalmış bir şeydir. Rapor ibraz edilmediği sürece işleme konmayacaktır. istirahat raporu veren yerler genel olarak rapor evrakını size teslim eder ve ilgili kuruma vermenizi sizden ister. Eğer siz bu raporu kuruma teslim etmezseniz, işinize, okulunuza, eğitiminize vb. devam etmenizde hukuki bir engel bulunmamaktadır. (istisnai durumlar hariç)

*** istirahat raporu örneği hakkında sormak ya da söylemek istediklerinizi aşağıdan gönderebilirsiniz. Yazdıklarınız, anında yayınlanır.

46 thoughts on “İstirahat Raporu Veren Hastaneler – Nasıl Alınır


  1. 10 15 veya 20 gün rapor almam gerekiyor nasıl alabilirim yardımcı olabilcek varmı çok acil

    1. Banada acil 15 20 gün rapor lazım İzmirde oturuyorum yardımcı olursanız sevinirim🙏

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7