Uyku Laboratuvarı (Uyku Testi) Olan – Yapan Hastaneler

uyku

Özellikle iş yaşamının stresinin en önemli sonuçlarından birisi de uykusuzluk, uyku alamama, uykulu gezince ve iyi bir uyku uyuyama sorunudur. İşte bu sorunu çözmek için uyku testi yapılan uyku laboratuvarı devreye girmektedir. Peki uyku laboratuvarı ne işe yarar? Uyku laboratuvarı bulunan hastaneler hangileridir aşağıda yer almaktadır.

UYKU TESTİ YAPAN HASTANELER

Hastanın uyku ile ilgili kaydedilebilir tüm verilerinin bilgisayara sonradan incelenmek üzere kaydedildiği yerdir. Ev ortamı hassasiyetinde oluşturulan özel bir odada hasta uyurken gece boyu izlenir ve kameraya kaydedilir. Çenenize, saçlı deri ve göz kapaklarınızın dış kenarında elektrotlar yerleştirir. Uyurken Bunlar yerinde kalmalıdır. Uyanık (gözleriniz kapalıyken) ve uyku sırasında ise elektrotlardan gelen sinyaller kaydedilir. Kalp hızı ve solunum kaydetmek için monitörler göğüse eklenecektir. Gece uyuyamama nedenleri – uykusuzluk problemi sebepleri, İnsomnia (uyuyamama hastalığı): İnsomnia belirtileri, uykuya dalmada sorun yaşama, çok erken saatlerde uyanma, gece boyunca uykunun bölünmesidir. Bu rahatsızlıklar dışında, psikolojik etkenler, yaş, kabuslar, depresyon, kalp rahatsızlıkları, ilaçlar ve yaşam stili de uyku sorunlarına yol açan sebeplerdendir.

Uyku testi ne kadar sürer? Uyku testi – polisomnografinin, deneyimli bir hekim tarafından değerlendirilmesi ve raporlanması yaklaşık 1-2 saat sürer.

Uyku testi hangi hastanelerde yapılıyor? Uyku testi birçok hastalıktan dolayı yapılmaktadır. Uyku bozuklukları, nefes tıkanması, uyku apnesi gibi rahatsızlıkların teşhisi için KBB ve Nöroloji bölümlerine gidilebilir. Uygu polikliniğine randevu almak için özel hastaneye başvuru yapabilir ya da uyku testi yapan devlet hastaneleri için MHRS üzerinden randevu oluşturabilirsiniz.

Uyku sorunu olanlar ne yapmalı? Yatılan yerin ses ve ışık izolasyonu kontrol edilmelidir. Akşam saat 19.00 sonrası yemek yenmemeli, uyku öncesi çay ve kahve gibi uyarıcı içeceklerden uzak durulmalıdır. Kaliteli uyku için düzenli spor tavsiye edilmektedir.

Uyku merkezi olan hastaneler özel hastaneler ve devlet hastaneleri olmak üzere ikiye ayrılmakla birlikte sadece uyku laboratuvarı bulunup sadece uyku testi yapan tıp merkezleri de mevcuttur. Ancak bunlar hemen hemen sadece büyükşehirlerde olup, Anadolu şehirlerinde bulunması kolay değildir.

*** Uyku Laboratuvarı fiyat – ücret tarifesi hakkında sormak ya da söylemek istediklerinizi aşağıdan gönderebilirsiniz. Yazdıklarınız, anında yayınlanır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7