Hasta Ziyaret Saatleri (Devlet – Eğitim Araştırma Hastanesi)

özel divan hastanesi

Koronavirüs önlemlerinin en yoğun olduğu geçtiğimiz yıllarda pek çok özel hastane, devlet hastansi, eğitim ve araştırma hastanesi ile üniversite hastanesi, hasta ziyaretlerine kısıtlama getirdi. Zira hastalar, risk grubunun içerisinde yer alıyordu. Ancak pandemi önlemleri gevşetilince çoğu hastane de hasta ziyaretine izin vermeye başladı. Aşağıda hasta ziyaret saatleri ile bilgiler yer alıyor.

DEVLET HASTANESİ HASTA ZİYARET SAATLERİ

Öncelikle şu soruyu yanıtlayalım: Hastane ziyareti yasak mı, hastanelere ziyaretçi alınıyor mu? Evet alınıyor. Yasak bütünüyle kalkmasa da, oldukça gevşetildi. Hatta pek çok hastanede pandemi öncesi düzene dönüldü. Ancak İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Bursa, Mersin, Konya, Kayseri, Malatya, Gaziantep, Samsun, Diyarbakır, Kocaeli, Sakarya gibi büyükşehirlerde bu durum insan yoğunluğundan dolayı biraz daha kısıtlanmış durumda. Ancak hastanelere hemen hemen hepsinde hasta ziyareti yapılıyor.

Her ne kadar hastaneler, yatan hasta ziyaretine izin veriyor olsa da, her hastanenin ziyaret saati aynı değil. Bunu hastane yönetimi belirliyor. Bazı hastanelerin ziyaret saati geniş iken bazıları daha dar bırakılabiliyor. Özel hastanelerin ziyaret saatleri (Acıbadem, Medicana, Memorial, Medical Park, Dünya Göz Hastanesi vb.) daha geniş iken devlet hastaneleri, üniversite hastaneleri, eğitim ve araştırma hastaneleri saatleri daha dar olabilmektedir. GATA ziyaret saatleri de üniversite hastanesi olarak sınıflandırılmaktadır. Ancak çoğu hastane saat 20:00’dan sonra hasta ziyaretine izin vermemektedir.

Bu nedenle hasta ziyareti yapmak istediğiniz hastaneyi önce arayınız veya yanında refakatçi var ise ona ulaşarak, hasta ziyaret şartları hakkında bilgi alınız. Tıp fakültesi hastaneleri (Ankara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Bezmi Alem Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Adıyaman Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Turgut Özal Üniversitesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Çapa Tıp Fakültesi vb.) hasta ziyaret saatleri de yine üniversite hastanesi kapsamında değerlendirilir.

Unutmayın: Hasta ziyareti kısa olur
Çünkü, hastanın her zaman dinlenmesi, kendini yormaması gerekir. Ayrıca hasta ile aynı odada kalan kişiler uzun ziyaretlerden rahatsız olacağı gibi pandemi döneminde de gördüğümüz üzere hastaların bağışıklık sistemi, sağlıklı insana göre daha zayıftır. Ayrıca hasta ziyareti sohbet amaçlı değil moral vermek amaçlıdır.
Geçmiş olsun hediyeleri nelerdir? Hasta ziyaretine giderken ne götürülmelidir?
Hastaya moral veren şeyler olabilir. Bu hastanın sevdiği şeyler ile alakalıdır. Ama temelde paketli yiyecekler, çikolata, kolonya, kağıt havlu, peçete, tuvalet kağıdı gibi faydalı şeyler götürülebilir. Hasta ziyaretine çiçek götürmek bazı hastanelerce yasaklanmıştır. Buna canlı çiçek ve yapma çiçekler dahil olabilmektedir.

*** Hasta ziyareti kuralları hakkında sormak ya da söylemek istediklerinizi aşağıdan gönderebilirsiniz. Yazdıklarınız, anında yayınlanır.

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7