BERA Testi Nerede Yapılır – Ücreti ve Ne Kadar Sürer

bera testi

Odyometri yani işitme sağlığı ile ilgili testlerden birisi olan BERA testi ne işe yarar, nasıl yapılır, test sonuçları ne zaman, kaç güne çıkar ve Bera testi fiyatları hakkındaki özet şeklinde bilgileri aşağıdan bulabilirsiniz.

BERA TESTİ ÜCRETİ NE KADAR

Öncelikle şunu söylemekte yarar var. Bu testi SGK karşılıyor. Yani özel hastanede test yaptırmak dahi SGK kapsamında. Eğer SGK anlaşmalı Bera testi yapan hastaneler (özel hastaneler, üniversite hastaneleri, devlet hastaneleri vb.) başvurursanız bu test için ayrıca ücret alınmamakta yani ücretsiz yapılan testler sınıfındadır. Bu testin amacı, yenidoğan bebekte duyma – işitme kaybı var mı yok mu, var ise oranı ne kadar yani bir nevi sağırlık testi demek yerinde olacaktır.

Bebeklerde işitme tarama testi, illaki bir belirti veya bulgu olmaksızın da yapılabilir doğumdan sonra. Böylece bu test ile önceden önlem almak mümkün olabilmektedir.

ABR Bera testi ne kadar sürer? Kaç saat sürer? Hemen çıkar mı?
Ortalama 2 saat sürmektedir.

Hangi durumlarda yapılır? Neden yapılır?
Yaşça küçük çocuklar ve bebekler başta olmak üzere her yaş grubunda, diğer odyolojik testlere uyum gösteremeyen bilinci kapalı, herhangi bir farklı zihinsel engel, iletişim bozukluğu vb. durumu veya şüphesi bulunan kişilere yapılabilmektedir.

Tarama testi kaç yaşına kadar – kaç aylığa kadar yapılır?
Bebeklerde yapılmakta olan testte, 35 desibel düzeyinde uyaran verip işitme varlığı uyaranın 5 desibel fazla veya eksik olma sınırı içinde ise pozitif veya negatif olarak sonuç çıkar. 1 yaşına kadar yapılma sebebi, işitme cihazlarının buna göre verilmesi gerektiğindendir. Kesin sonuç verebilmekle beraber uyutarak işitme testi veya uyanık işitme tahlili yapılabilmektedir. ABR testini geçemeyen bebekler için doktorların tavsiyesine uyulmalıdır.

*** abr bera testi nasıl yapılır hakkında sormak ya da söylemek istediklerinizi aşağıdan gönderebilirsiniz. yazdıklarınız, anında yayınlanır.

One thought on “BERA Testi Nerede Yapılır – Ücreti ve Ne Kadar Sürer


  1. Merhaba,bebeğim 6 aylık doğdu. 2 ay kuvözde kaldı. Hastaneden çıkmadan İşitme testi yapıldı geçti. Hastaneden çıkarken 3-6 ay arası Bera testi yapılmasını söylediler. Acaba Bakırköy Sadi Konuk hastanesinde bu test yapılabiliyor mu?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7