Hastaneye Gitmeden İnternetten Nasıl Rapor Alınır

doktor

Kişisel sağlık durumunuzu içerir sağlık raporu almak için hastaneye gitmenize gerek olmayan seçenekler de mevcuttur. Bunun için e-devletten rapor nasıl alınır aşağıda bununla ilgili açıklamalar yer alıyor.

İNTERNETTEN HASTANEYE GİTMEDEN RAPOR ALMA

Bunun için öncelikle e-devlet sistemine kendi kişisel bilgileriniz ile giriş yapmanız gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra, e-hizmetler sayfasına giriş yapın sonrasında Sağlık Bakanlığı sekmesinden ”kişisel sağlık bilgi formu” bölümüne geçin. Burada mevcut raporlarınızı görebilirsiniz. Eğer burada raporunuz yoksa veya istediğiniz rapor bunlardan birisi değilse ”yeni başvuru” sekmesinden yeni rapor başvurusunda bulunabilirsiniz. ”Yeni Başvuru” sekmesine tıkladıktan veya dokunduktan sonra karşınıza çıkan sayfada sizden bazı bilgiler (meslek, okul, boy, kilo, kan grubu, ikamet adresi vb.) istenecek, bu bilgileri doldurduktan sonra devam et düğmesine tıklayınız. Daha sonra bu sayfayı kontrol ederek, başvurunuzun durumunu takip etmeniz mümkündür.

Ancak unutulmaması gereken şudur ki, randevu almaksızın rapor başvurusunda bulunulsa dahi, hastane ya da aile sağlığı merkezi sizin randevu almanızı isteyebilir. Veya randevuyu kendisi tanımlayarak sizin için de bir mani yoksa o gün tekrar muayeneye veya tedaviye yahut da gözleme gelmenizi isteyebilir.  Ancak yine de en hızlı sağlık raporu alma ancak bu şekilde olabilir, zira internet üzerinden rapor alma imkanı mevcut.

Burada anlatılan şey, daha önce mevcut olan raporlarınız veya rapor alma isteğiniz içindir. Yoksa buradan başvurarak doktor muayenesi olmadan, tetkik, tedavi ve gözlem olmadan doğrudan rapor almak diye bir durum elbette ki söz konusu olmayacaktır. Bu hususa özellikle dikkat etmenizi öneririz. E-nabızdan sağlık raporu alma da bu şekilde ilerlemektedir. E-nabız ile e-devlet birbirine entegre sistemdir. Bu nedenle e-devlet şifreniz ile e-nabıza giriş yapabileceğiniz gibi ayrı bir e-nabız şifresi edinerek giriş de yapabilirsiniz.

*** e-devletten rapor alınır mı hakkında sormak ya da söylemek istediklerinizi aşağıdan gönderebilirsiniz. yazdıklarınız, anında yayınlanır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7