Karaciğer Nakli Yapan Hastaneler ve Doktorlar

karaciğer

Her ne kadar pek çok insan sağlık ve tedavi için ABD ve Avrupa ülkelerine gitse de, ülkemizdeki sağlık turizmi Arapların saç ekimi işlemleri ile sınırlı değil. Ülkemizde de pek çok tıp alanında gayet başarılı ve hatta referans alınan hastaneler ve hekimler mevcut. İşte onlardan birisi de karaciğer nakli ve özellikle canlıdan canlıya karaciğer nakli yapan doktorlar ve hastaneler.

TÜRKİYE’DE KARACİĞER NAKLİ SONRASI YAŞAM

Yukarıda da değindiğimiz üzere ülkemizde pek çok hastalığa tıbbi referans olan tıp insanları ve hastaneler mevcut. İşte bunlardan birisi de karaciğer nakli. Özel hastaneler olduğu gibi devlet hastaneleri ve özellikle üniversite hastaneleri bunların önde gelenlerinden. Ve artık sayıları hızlıca artmakta. Bundan birkaç yıl öncesine kadar canlıdan canlıya karaciğer nakli ancak İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yapılabiliyorken şimdilerde başka devlet üniversiteleri hastanelerinde ve özel hastanelerde de yapılabiliyor. Ancak şunu söylemekte yarar var, SGK kapsamında olmayan özel hastanelerdeki karaciğer nakli fiyatları oldukça pahalı ve masraflıdır. Karaciğer nakli konusunda Türkiye’den iyi olan şu anda Amerika Birleşik Devletleri bulunuyor. Ülkemiz şu anda karaciğer nakli konusunda Avrupa’dan ileride.

karaciğer nakli

Türkiye’de karaciğer nakli yapan hastaneler ve doktorlar sayıca artmakta. Örneğin Denizli’deki Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde geçtiğimiz yıllarda ikinci karaciğer nakli yapıldı. Kısaca karaciğer naklinde en iyi hastaneler ve doktorlar şu an ülkemizde. İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü canlıdan canlıya Türkiye’de ve Avrupa’da bir numaralı merkez olsa da gerek büyükşehirlerde gerekse Anadolu’daki üniversite hastanelerinde artık karaciğer nakli yapılabiliyor va gayet başarılı sonuçlar alınabiliyor. Koç Üniversitesi Hastanesi, Acıbadem Hastanesi, Florence Nighingale Hastanesi, Başkent Hastaneleri, Yeditepe Üniversitesi Hastanesi, Medipol Hastaneleri, Ege Üniversitesi Hastanesi, Erciyes Üniversitesi Hastanesi, Hacettepe Üniversitesi Hastanesi, Uludağ Üniversitesi Hastanesi bunlardan bazıları.

Ancak tanı, tetkik, nakil ve tedavi için her kişiye özel bir yöntem vardır. Örneğin siroz hastası için farklı organ yetmezliği hastalığı bulunan bir kişi için ayrı bir nakil veya tedavi programı izlenmesi gerekir. Bu konuda Karaciğer Nakli Enstitüsü veya Karaciğer Nakil Merkezi olan hastaneleri tercih etmeniz veya en azından bu karaciğer enstitüsü veya karaciğer merkezi olan yerlere görünmeniz yararınıza olacaktır.

Bir diğer husus ise elbetteki bu konudaki doktorlar. Bu konuda Prof. Dr. Sezai YILMAZ, Türkiye’nin ve hatta Avrupa’nın en iyilerinden birisi olarak tıp dünyasında bilinen isimlerden. Ancak randevu almak ve yakın zamana gün almak zor. Çünkü Türk hastaların yanısıra yabancı hastaları da çok olan bir doktor.

Karaciğer nakli nasıl yapılır? Şartları nelerdir? Donör (verici) nasıl bulunur? Kimler donör olabilir?
Nakil ameliyatı öncesi kapsamlı bir tetkik ve tarama işlemi gerçekleştirilmekte, nakil gerektiren hastalığın ne olduğu, ameliyat sonrası ne gibi komplikasyonlar olacağı, yoğun bakım ve taburcu işlemleri gibi hususlar özellikle ayrıntılı planlanmalıdır. Bu nedenle bu genel bir açıklamaya değil kişiye özel bir muayene sonucunda ortaya çıkacak bir durumdur.

İlginizi çekebilir: BERA TESTİ NEDİR? NASIL YAPILIR?

*** karaciğer nakli fiyatları ve ücretleri hakkında sormak ya da söylemek istediklerinizi aşağıdan gönderebilirsiniz. yazdıklarınız, anında yayınlanır.

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7