Sağlık Ocağı Tahlil Sonuçları Sorgulama ve Öğrenme

sağlık ocağı

Her ne kadar artık çoğu yerde aile sağlığı merkezi olarak hizmet veriyor ve sağlık ocağı artık neredeyse kalmamış derecede sayıca az da olsa, hala ilk derece sağlık tesisi olan ve hala basit olarak gördüğümüz günlük rahatsızlıklarımızı çözüme kavuşturmak için gittiğimiz sağlık ocağı tahlil sonuçları nasıl öğrenilir?

SAĞLIK OCAĞI TAHLİL SONUCU ÖĞRENME

Artık neredeyse her mahallenin yakınında bulunan sağlık ocakları, aynı zamanda tahlil, muayene ve tedavi imkanı sunan bir sağlık merkezidir. Sağlık ocaklarınde genel olarak pratisyen hekim veya aile hekimi bulunmaktadır. Burada tedavi imkanı olsa da acil servis veya uzmanlık gerektiren rahatsızlıklar için tam teşekküllü hastanelere başvuru yapmak daha yerinde olacağı gibi burada görev yapan doktorlar da sevk etmektedir. Aynı zamanda sağlık ocağından rapor almak da mümkün olsa da bu durum istismar edilebilmektedir.

Bebek ve çocukluk dönemi aşıları, sağlık ocakları tarafından takip edilir. Aynı zamanda bebeklerin kilo, boy ve diğer sağlık kontrolleri de sağlık ocaklarında yürütülür. Bu sayede sağlıklı bir gelişim süreci için gerekli işlemler yapılır. Sağlık ocağı aşı yapmak için randevu almanız gerekebilir. Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa gibi büyükşehirler için aşı randevusu, muayene randevusu veya tahlil randevusu şarttır. Sağlık ocağı muayene önceliği 65 yaş üstü ve 7 yaş altı için geçerlidir. Bunun dışında ancak acil tıbbi müdahale gereken durumlarda öncelik verilmektedir. Diğer durumlarda öncelik yoktur.

Sağlık ocağı kan tahlili sonuçları sorgulama ve öğrenme işlemi için e-Nabız mobil uygulamasını da kullanabilirsiniz. Mobil uygulamayı telefonunuza indirebilirsiniz. Telefonunuzdan Apple Store veya Google App kısmına girerek e-Nabız yazdığınızda, indireceğiniz uygulamaya ulaşabilirsiniz.

e-nabız

Yukarıda gördüğünüz e-nabız uygulamasına girdikten sonra ana ekrandan ”tahlillerim” sekmesine dokunduktan sonra çıkan sonuçlarınızı burada görebilirsiniz. Unutmayın ki, her tahlil sonucu çıkma süresi farklı olup bu aynı zamanda sağlık ocağının yoğunluğuna göre de değişmektedir. Bu nedenle hemen çıkmasını beklemekten ziyade makul süre sonra sorgulama yapmanız daha kolay olacaktır.

Sağlık ocaklarında tahlil yapılır mı?
Kan, idrar ve çeşitli tahliller yapılır.

Sağlık ocağından tahlil sonucunu ne zaman çıkar?
Tahlil sonuçlarını genellikle gün içinde alabilirsiniz.

Sağlık ocaklarında hangi tahliller istenir?
Hastanın durumuna göre idrar veya kan tahlilleri istebileceği gibi ileri tetkik, tanı ve tedavi için tam teşekküllü başka bir hastaneye sevki sağlanabilir.

Sağlık ocaklarında tahlil ücretli mi? Fiyatları ne kadar?
Ücretsiz olup tahlil için ücret alınmaz. Bu SGK tarafından karşılanır.

Sağlık ocağından tahlil için randevu almak zorunlu mu?
Şart değildir ancak hızlı test için randevu alarak işlemlerinizi daha hızlı yaptırabilirsiniz.

Sağlık ocağında kan tahlili saat kaçta yapılır? Tahlil saatleri nedir?
Kan tahlilleri sabahtan öğle saatlerine kadar yapılır. Öğleden sonra test yapan aile sağlığı merkezleri genelde ertesi gün sonucu çıkar. Test veya tahlil yaptırılacak gün ağır yiyecekler yemeyiniz ve alkol almayınız. Sağlık ocağında kan şekeri ölçümü yapılmaktadır ve tok gelinmesi gerekir.

İlginizi çekebilir: BERA TESTİ NEDİR? NASIL YAPILIR?

*** sağlık ocağı tahlil sonuçları nereden bakılır hakkında sormak ya da söylemek istediklerinizi aşağıdan gönderebilirsiniz. yazdıklarınız, anında yayınlanır.

 

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7